Onze werkwijze

 

Kennismaking

Een goede klik met het bruidspaar vinden wij ontzettend belangrijk. Onder het genot van een bakje koffie of thee, maken we graag kennis. Daarnaast laten wij als extra nog onze portfolio zien tijdens een kleine presentatie. En buiten dat zijn wij natuurlijk altijd erg benieuwd hoe de ‘bruidegom’ op zijn knieën is gegaan. Natuurlijk bespreken we ook uitgebreid hoe jullie de grote dag in gedachten hebben. We werken met eigen praktische ervaringen, maar nemen natuurlijk altijd de wensen van het bruidspaar mee. Romantisch of juist met veel humor, modern of klassiek; het is volledig aan jullie. Wij zorgen wel voor de ontspannen, gezellige sfeer, tips en trucs!

De bruiloft

De belangrijke dag is aangebroken, de voorbereiding is bij ons de dag ervoor al begonnen met opgeladen accu’s, lege geheugenkaartjes en schoongepoetste lenzen. Het begin van de dag, fotograferen we meestal bij een bruid of bruidegom (of combinatie), maar dat is maar net wat jullie wens is.
Make-up, het haar, de versieringen rondom het ouderlijk huis en het aankleden van de trouwjurk/-pak worden vastgelegd. We missen geen moment! Met 2 camera’s voorzien van de beste toepasbare lenzen, leggen we de details en overzichten vast. Als fotograaf ga je helemaal op in de dag en het valt de gasten vaak op dat ze niet het idee hebben dat ze constant gefotografeerd worden. Met als resultaat: spontane en pure foto’s!
Tijdens de shoot helpen wij jullie door kleine aanwijzingen te geven, het beste uit jezelf en elkaar te halen. Niet alleen jullie blik en houding, maar ook de trouwkleding moet er natuurlijk perfect op staan. Even de stropdas fatsoeneren, corsage recht zetten of zorgen dat de trouwjurk perfect valt, is net zo belangrijk.
Bij de familiefoto’s zoeken wij van te voren een mooie locatie uit, geen saaie achtergrond in ieder geval! Daarnaast zal de drone ook het nodige enthousiasme geven, als wij jullie gasten vragen om bijvoorbeeld in een groot hart te gaan staan met jullie in het midden. Vanuit de lucht zal dan een bijzondere opname worden gemaakt. Daarna geven wij de touwtjes uit handen en bewegen wij meer op de achtergrond, om de dag écht te vangen zoals hij is.
Soms blijven wij bij de bruiloft tot net voor het avonddiner, en bij de andere fotograferen we door tot in de kleine uurtjes. Dit is iets wat wij graag fotograferen, van kinderdisco, openingsdans, sketches door familieleden, polonaise en tot optredens van muzikale artiesten. Mede door de jarenlange ervaring met fotografie op o.a. dance festivals. Wij leggen het net even anders vast!

Achter de schermen

Bij thuiskomst wordt direct dezelfde avond nog, alle opnames op de backup (stel je voor dat…) worden gezet. De weken erna gaan we de opnames met veel zorg en aandacht bewerken en selecteren. Elke opname wordt apart bekeken, bewerkt en aangepast op kleur, contrast, helderheid en dergelijke. We maken geen onderscheid in de hoeveelheid opnames, iets wat vaak bij andere fotografen wèl het geval is. Nadat alle opnames zijn bewerkt en klaargezet zijn op de USB-stick, zowel in hoge en lage resolutie, zal er een afspraak gemaakt worden om ze te overhandigen. Het liefst laten wij, door middel van een fotopresentatie, alle opnames een keer zien bij jullie thuis. Dan sluit in principe ook voor ons deze trouwreportage.

Tot zover een kleine uitleg over de werkwijze van Wedding-Moments. Vragen hierover? Neem dan contact op of kijk bij de veelgestelde vragen.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites